За програмата


КиндиРу е научно обоснована сензорно-моторна перцептуална програма и представлява система от занимания и игри, които стимулират интелектуалното,емоционалното, социалното и физическото развитие на бебетата и децата. На практика програмата е „неврология, облечена в игра”.
Съобразена е с възрастовите потребности и възможности на детето, работи за постигане на неврологичните показатели, характерни за съответната възраст, и не на последно място помага на вас, родителите, да станете първия учител на своето дете.
За повече информация натиснете тук

Образователната ни програма обхваща поредица от 8 класа, сформирани по възрастов принцип. Всяка седмица в час ще научавате какво е необходимо за оптималното развитие на мозъка и тялото на детето ви и чрез какви двигателни и сензорни стимулации да го подпомагате. В нашата учебна година може да се включите по всяко време. Тя е с продължителност 4 срока, всеки от които продължава по 10 седмици.
Важно е  да подчертаем, че работата за развитие на мозъка изисква повторение и продължителна работа и затова е необходимо да работим с вас в екип – ние показваме в час и даваме разнообразни идеи, които да пресъздавате у дома с детето си, помагайки му да се развива по естествения за него начин. Тази инвестиция във вашето дете ви гарантира оптималното му неврологично развитие и е необходимо условие, за да се радвате на една успешна и пълноценна личност в бъдеше.

КиндиРу децата се отличават в класната стая и развиват:

  • Баланс, координация, двигателна активност.
  • Концентрация – учат се да следват указания и инструкции.
  • Самочувствие и социални умения за работа в екип.
  • Визуални и езикови умения, които подготвят прехода към фазата четене.
  • Силни ръце, пръсти и гръб – важни за фазата писане.
  • Усещане за последователност и ритъм – необходими за ученето на математика и логическите науки.

Какво се случва на практика:

С насоките на своя КиндиРу учител всяка седмица вие и детето ви:

  • Правите упражнения за създаване на добър мускулен тонус, сила и гъвкавост.
  • Стимулирате всичките седем сетива на своето дете и особено вестибуларния апарат, който е свързващото звено между тях.
  • Развивате зрителни, слухови и говорни умения.
  • Развивате чувство за музика и ритъм.

По-голямата част от часа преминава в работа в група. Отделено е и време, в което детето само открива неща за света, който го заобикаля. Използва се специално оборудване. Музиката е написана и записана специално за нас в Нова Зеландия на честота, съобразена с детския слух.

За да практикувате преподаваните умения за съответната седмица имате възможност, в някои от центровете ни, да идвате на час Практика. Това  е втори, допълнителен час за съответната седмица и за него се изисква допълнително записване. Например, ако сте били във вторник на час Уомбат, може в сряда да сте на час Практика-бебета; ако сте били в понеделник на час Пингвин, може в четвъртък да дойдете на час Практика-деца.

В кой клас ще бъде вашето дете? Вижте кой клас е подходящ за него, в зависимост от възрастта:

Платипус– от 6 седмици до пропълзяване
Уомбат– от пропълзяване до прохождане
Пингвин– от прохождане до 18 месеца
Коала– от 18 месеца до 2 години
Уолаби – от 2 до 2,5 години
Кенгуру – от 2,5 до 3 години
Опосум – 3 до 4 години
Ему – 4 до 5 години

Практика бебета – за записване се обадете в центъра. Важи само за записани в час Платипус и Уомбат. Виж още…

Практика деца – за записване се обадете в центъра. Важи само за записани в час Пингвин, Коала, Уолаби, Кенгуру, Опосум, Ему. Виж още…

ИНДИВИДУАЛНИ КОНСУЛТАЦИИ

Ние всички искаме децата да са здрави и да се развиват добре, но понякога това не се случва от само себе си. Ако имате съмнения, че детето ви изостава в развитието си, заповядайте на индивидуална консултация.
Деца с проблеми в развитието, поведенчески нарушения, деца с проблеми в училище се повлияват чудесно от работа с нашите консултанти.